De marktplaats, wat kan je ermee?

Als je al begonnen bent met Earth 2 dan ben je zonder twijfel wel eens op de marktplaats gestuit. Ben je net nieuw? Lees dan eerst even over hoe je een account aanmaakt en hoe je land kan kopen.

De marktplaats is een plek waar je jouw land kan aanbieden ter verkoop en waar je land van anderen kan kopen. Het werkt vrij eenvoudig. Je gaat naar de marktplaats door in de bovenste balk op “Marketplace” te drukken. Daarna zie je een pagina met een tabel waar al het aanbod in staat.

Momenteel is de marktplaats nog erg rudimentair. Je kan nog niet sorteren op de verschillende kolommen en er zijn letterlijk duizenden pagina’s met aanbod. Op het eind van dit artikel presenteren wij een makkelijkere manier om met de marktplaats te werken via een externe site. Echter, omdat de marktplaats binnenkort waarschijnlijk verbetert wordt zodat je kan zoeken en sorteren loont het om er vast mee bekend te zijn hoe hij werkt.

Kopen op de marktplaats

Om te kopen op de marktplaats zoek je eerst in de tabel een aanbod dat je aanstaat. Voor het voorbeeld willen wij een stuk land in Helsinki kopen. Wij hebben een aanbod gevonden in de marktplaats met 28% korting op de huidige prijs van het land. Een mooie deal waar we wel gebruik van willen maken.

Nu klikken wij op “Buy” om het land te kopen. Je wordt doorverwezen naar de pagina van het eigendom. Hier kan je zien waar het eigendom (het land) precies ligt en de geschiedenis van het eigendom. Hoe vaak het van eigenaar verwisseld is, voor welke prijs, wie aan wie verkocht en op welke data.

Als je hier allemaal mee akkoord bent druk je op “Buy now”. Het betaalscherm verschijnt. Vanaf hier volg je hetzelfde process als land kopen met paypal of met rekeningsaldo.

Land verkopen via de marktplaats

Om land te verkopen ga je eerst naar je profie met al je eigendommen. In die lijst zoek je het eigendom dat je wilt verkopen. Hier pakken we de Weteringschans als voorbeeld.

Nu klik je op “Edit / Sell”. Je kan in het scherm dat opkomt invullen voor hoeveel je het eigendom wilt verkopen en of je hem op de marktplaats wil adverteren. Als je op de marktplaats adverteert kost dat 5% van de winst die je behaalt bij verkoop. Deze kosten vraagt het Earth2 team om het spel te onderhouden.

Werken met de marktplaats filters

Earth2 heeft deze week zijn marktplaats verbetert. Je kan nu ook filteren in de marktplaats op land en het aanbod wordt standaar gesorteerd met grootste korting op nieuwe landwaarde bovenaan. In de “Sort By” kolom kan je sorteren op:

  • Tile value low – dit is de standaard. Het sorteert met de hoogste korting tegen nieuwe landwaarde bovenaan. Erg handig.
  • Highest Net Worth – Dit sorteert zo dat het duurste eigendom bovenaan staan. Waardeloos momenteel omdat er een hele berg mensen zijn die hun eigendom aanbieden voor miljoenen terwijl het een tientje waard is.
  • Most tiles – Sorteert op meeste tegels, aflopend. Kan nuttig zijn als je grote landoppervlakten zoekt. Helaas sorteert het niet zoals in earth2stats (zie beneden) daarna weer op grootste korting eerst waardoor het nogal zoeken is wat het beste aanbod dan is.
  • Property value low – Sorteert op laagste waarde van complete eigendom (meerdere landtegels), oplopend. Kan handig zijn als je een klein budget hebt. Hier sorteert hij wel weer op hoogste korting bovenaan waardoor het een stuk nuttiger is dan “most tiles”.

In “Filter by Country” selecteer je het land waar je de property wilt zoeken. Helaas kan je niet voor alle landen tegelijk zoeken. Dit is een nadeel wanneer je vooral op koopjes jaagt en het land je minder uit maakt. Zie de volgende sectie voor een beter manier om koopjes te jagen.

Tot slot kan je in “filter by tile class” aangeven of je een specifieke landklasse zoekt. Wij raden aan om bij gelijke opties altijd de laagste land klasse te nemen. Land klasse 1 is meer waard dan land klasse 2, het loont om nu nog iets meer te betalen om een lagere land klasse te krijgen. Natuurlijk laat je echte koopjes niet lopen. Wij scoorden 445 tegels in de US op een goede locatie voor $3.29 per tegel terwijl de prijs in US $36,- per tegel is. Het was land klasse 3, maar voor 10% van de prijs op een toplocatie hoor je ons niet klagen!

Een handigere manier

Zoals eerder vermeld in dit artikel is de marktplaats momenteel nog erg onhandig om mee te werken. Om deze reden zie je externe sites opkomen die het makkelijker maken. Naar ons idee is de beste site momenteel https://earth2stats.net/. Hier kan je een heleboel statistieken zien die wij in een ander artikel zullen uitleggen. Voor nu kijken we alleen naar de marketplace functie. De marketplace in earth2stats staat je toe om te filteren op landen en te sorteren op alle kolommen, precies wat wij nodig hebben. Nu kan je makkelijk zoeken naar een eigendom met maximale korting door te sorten op de “%off” kolom of een land klasse 1 eigendom door te sorteren op de “class” kolom. Heel handig, als je sorteert op een andere kolom dan %off dan laat hij na de gekozen kolom voor sorteren alles in op volgorde van %off. Zo kun je dus heel makkelijk zoeken op bijvoorbeeld een klasse 1 property in de United States met maximale korting.

Een recente optie is https://earth2.marketplace, deze geeft nog veel meer opties om je zoekresultaten te beperken tot wat jij interessant vindt. Hier kan je bijvoorbeeld filteren op land, tegel klasse, min en max aantal tegels, marktwaarde, prijs en nog meer.

Heeft dit artikel je geholpen? Help ons om deze site actueel te houden en gebruik onze code “SLTJSIBQ6W” om 5% korting voor jou en voor ons te krijgen bij je volgende aankoop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *