De opkomst en ondergang van E2THEBOSS

E2THEBOSS, een top investeerder in Earth 2, werd vorige week permanent gebanned op Discord. Dit ontketende het begin van zijn vertrek, voor het grootste deel, uit Earth 2.

E2THEBOSS werd groot aan het einde van 2020 toen hij met veel machtsvertoon de Earth 2 scene betrad. Binnen enkele dagen wilde hij 100.000 euro investeren. Hij stond al snel nummer 1 op de leaderboards en begon zijn eigen discord kanaal.

Op zijn discord kanaal groeide hij zijn community, zijn imperium, tot ongekende hoogte binnen Earth 2. Hij startte een Twitch stream waar hij gratis land weggaf aan zijn volgers. Hij was actief in de discord om mensen te adviseren wat en waar te kopen en kocht mee met land rushes om zo snel de prijs op te drijven.

Zijn discord werd een van de best bezochte discords en meest actieve plekken om rond te hangen om te praten over Earth 2, maar ook over allerlei andere zaken gerelateerd aan geld investeren zoals vastgoed, aandelen en de beurs. E2THEBOSS gaf aan erg van geld (verdienen) te houden.

Dus waarom pakt de man met een van de grootste portfolios zijn spullen en vertrekt uit Earth 2? Volgens E2THEBOSS om verscheidene redenen:

  • Hij is het niet eens met de moderatie binnen het officiële discord kanaal van E2. Hij zou graag mods zien die op de loonlijst staan van E2.
  • Hij denkt dat er te weinig PR reps zijn voor Earth 2, Thomas kan niet alles aan.
  • Hij denk dat het (huidige) team niet groot genoeg is om de beloftes waar te maken.
  • Hij vindt dat hij teveel tijd besteed aan het spel ten koste van zijn gezin.

Dit is de reden waarom hij niet tot zijn initiële investering van 100.000 euro kwam, na 56.000 euro kreeg hij twijfels en nu probeert hij een groot deel van zijn investering er weer uit te halen.

Naar onze mening veranderd er weinig als E2THEBOSS het spel verlaat. Zijn megastad is zo groot geworden dat E2THEBOSS niet langer bepalend is voor het success ervan. De rest van de community zal zijn rol overnemen en de stad tot een metropool maken. Ook was hij niet langer de absolute nummer 1 binnen het spel. Die rol was al langer overgenomen door anderen nu E2THEBOSS niet langer in de top 5 stond. Naar onze mening kan dit ook wel meespelen in zijn vertrek, E2THEBOSS lijkt ons iemand die graag de nummer 1 is.

Ook was E2THEBOSS zelf niet de makkelijkste persoon. Hij had dan wel commentaar op de mods van het officiële discord kanaal, die vrijheid van meningsuiting niet zouden toestaan, maar zelf kon hij dan ook wel erg de grenzen hiervan opzoeken. Menigmaal trollde hij het kanaal, schreeuwde of vocht hij met houders van andere megasteden om was hij vol van zijn eigen mening zonder daar commentaar op te duldden.

Wat de echte reden ook is, E2THEBOSS is begonnen met het verkopen van zijn portfolio. Hij zegt dat hij ongeveer 2000-3000 tegels wil houden, vooral in zijn eigen megastad. Earth2stats.xyz laat mooi zien hoe zijn verkoop is gestart als je naar zijn “tiles owned over time” kijkt. Nog een flinke weg te gaan naar 2000-3000 tegels maar E2THEBOSS gaf aan geen extreme haast te hebben dus staan zijn eigendommen nog niet met extreme kortingen te koop. Vermoedelijk wacht ook hij op de trailer die over een paar uur beschikbaar zal zijn en waarschijnlijk nieuwe mensen en geld zal aantrekken.

Wil je ons bedanken voor het bijhouden van het laatste nieuws? Gebruik onze code “SLTJSIBQ6W” bij landaankopen voor 5% korting voor jou en voor ons! Zo houden wij deze site draaiende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *