Earth 2 geld uitbetalen naar je bankrekening, werkt het? (update 8-2-2021)

update 8-2-2021

Earth 2 is natuurlijk een fantastisch concept voor een game, maar één van de doelen is toch ook wel geld verdienen. Je kunt op verschillende manieren geld verdienen. Maar wat heb je aan ‘virtueel’ geld, als je geen withdraw naar je ‘echte’ bankrekening kunt doen?

Dat is dus ook wel mogelijk, echter is het nog niet zo eenvoudig. De Earth 2 ontwikkelaars hebben wel aangegeven dat hieraan gewerkt wordt:

We kijken naar soepelere opties voor het opnameproces en we hopen in de komende maanden iets te hebben (het kan eerder zijn, maar we concentreren ons eerst op andere, meer kritieke taken). Momenteel moeten we een handmatig proces volgen via PayPal.

Wij hebben de proef op de som genomen en een uitbetaling van $50 dollar aangevraagd. We zullen jullie op de hoogte houden van het proces.

Hoe kun je uitbetalen

Ga naar ‘settings’, scroll wat naar beneden en klik ‘Withdraw funds’:

Wanneer je hierop klikt verschijnt verschijnt een uitgebreid bericht, je kunt dit hier lezen.

Samenvatting:

Momenteel worden uitbetalingen nog handmatig verwerkt. Hierdoor kan het enige tijd duren voordat een uitbetaling verwerkt is. Er worden nieuwe medewerkers aangetrokken om dit proces te versnellen. Om een uitbetaling aan te vragen dien je een mail te sturen naar credits@earth2.io met specifieke informatie vermeld in het bericht. De minimale uitbetaling bedraagt $ 50 dollar. Zorg dus dat dit minimaal op je Earth 2 account staat bij een aanvraag, en er ook op blijft staan tot deze verwerkt is!

Nederlandse banken en dollars ontvangen

De uitbetaling zal ook in US dollars plaatsvinden, je bank zal dit dan ook moeten accepteren. Een check bij een aantal banken leert dat dit geen probleem is, zij zullen de dollars converteren naar euro’s en op je rekening storten. Dit kost echter wel geld. Hoeveel het kost is per bank verschillend. Bij een overboeking kan de verzender ervoor kiezen de transactiekosten zelf te betalen, 50/50 te splitten met de ontvanger, of alles door de ontvanger laten betalen. Wij gaan van de laatste optie uit, dan kan het alleen maar meevallen.

De kosten per overboeking zijn terug te vinden op de websites van alle banken. Aangezien het geen SEPA overboeking betreft binnen de EU, kunnen de kosten best oplopen. Volgens ING zou het wel €15,- per transactie kunnen zijn. Bij ASN rekenen ze 0,1% van het overboekingsbedrag, met een minimum van € 7 en maximaal € 70 + eventuele kosten van de versturende bank.

De meeste banken rekenen echter vaste bedragen en geen percentages, zodat het loont om wat door te sparen voordat je laat uitbetalen.

De aanvraag

Op 10 januari hebben wij onderstaande mail naar credits@earth2.io gestuurd:

Voortgang

Wij hebben de eerste uren na de aanvraag nog geen reactie ontvangen. Hier zullen we jullie de komende dagen (of weken?) op de hoogte houden over het proces. Wij zijn erg benieuwd!

Update 15-1-2021: Na 4 dagen tijd voor een update. Of eigenlijk ook weer niet. We hebben namelijk geen nieuws. Niets meer gehoord sinds de ingediende aanvraag ruim 4 dagen geleden. Ook is de $50 nog niet afgeboekt van ons Earth 2 account. Hopelijk snel beter nieuws..

Update 19-1-2021: Een mail van Earth 2!

Deze mail hebben we uiteraard beantwoord. Nu wachten op het vervolg!

Update 5-2-2021: Een mail van Earth 2!

Uit deze mail blijkt dus dat we nu nog door het screeningsproces heen moeten. Er worden geen beloftes gedaan over hoe lang dit nog gaat duren.

Update 8-2-2021: Een mail van Earth 2! En nog meer….

En ja hoor, bericht van TransferWise in de mailbox! Onze 50 dollar zou onderweg zijn…

En dat bleek ook te kloppen! Want nog dezelfde dag stond dit op de bankrekening:

Van onze uitbetaalde $50 dollar was nog $45,88 over. Dit is tegen een koers van 1,21333 omgezet in € 37,81.

Conclusie

Het werkt! Maar momenteel duurt het wel erg lang…reken op ongeveer 1 maand tussen aanvraag en ontvangen van geld op je bankrekening.

Wil je ons helpen dit soort artikelen te blijven schrijven?

Gebruik code SLTJSIBQ6W bij landaankopen en krijg 5% korting!

3 gedachten over “Earth 2 geld uitbetalen naar je bankrekening, werkt het? (update 8-2-2021)

 • februari 8, 2021 om 9:28 am
  Permalink

  Heb je inmiddels de betaling binnen gekregen? Moet je nog iets aparts instellen bij ING om het in Dollars te ontvangen of gaat dat automatisch?

  Beantwoorden
  • februari 8, 2021 om 3:03 pm
   Permalink

   Hoi Maikel, inmiddels is de betaling aangemeld bij TransferWise en wordt do 11 februari overgemaakt op onze rekening. We zullen het artikel updaten! Je hoeft bij je bank niets in te stellen.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *