Grondstoffen (resources) in Earth 2

Een veel besproken onderwerp zijn de grondstoffen in Earth 2 in komende fases. Het is ook het onderwerp dat veel vragen geeft op de social channels. Wat is nu de invloed van land op het winnen van de grondstoffen? Krijg jij die allemaal of kunnen anderen ook iets vinden op jouw land? Moet je mijnen kopen, bos, water? Wij zochten een aantal vragen en antwoorden op om ze aan jullie te presenteren.

Als ik een eigenaar ben van een locatie waar in de echte wereld een goudmijn zit, betekend dit dan dat ik goud zal krijgen daar?

Volgens earth2.io is het antwoord “ja en nee”. Zij geven aan dat ze werken aan methoden om, voor belangrijke locaties op aarde, gebieden die eigendom zijn van Earth 2 op een bepaalde manier te beïnvloeden. Deze plannen moeten zeer goed worden gedefinieerd, dus ze zijn nog zijn niet bereid om ze te openbaar te maken. Wat ze wel zeggen is dat ze eraan werken om mensen die interessante en/of nuttige plaatsen over de hele wereld te bezitten om die in Earth 2 te laten profiteren. Er zal echter waarschijnlijk een proces zijn dat gebruikers moeten volgen voor validatie. Wat dat betekend is nog niet duidelijk.

Verder zei Wolfgang als antwoord op een vraag “moet ik een raffinaderij kopen om olie te krijgen” dat die kans klein was. Dat was echter een klein grapje. Olie bevindt zich duidelijk op de winningslocatie, niet in de raffinaderij. Wolfgang voelde zich waarschijnlijk “verplicht” om dit eerst te verduidelijken. Belangrijker is dat hij zei dat de bron niet volledig willekeurig zal zijn, wat klinkt als het tegenovergestelde: “zal niet willekeurig zijn”. Wij interpreteren het dat als je een tegel op een goudmijn koopt, je simpelweg meer kans hebt op metaal, simpelweg omdat je er vrij zeker van kunt zijn dat de spelattributen voor die tegel voor dat doel op steroïden zullen staan. Aan de andere kant, als je tegels in de oceaan koopt, weet je zeker dat het een “blauwe”-tegel is, dus de kans op het hebben van goud in de grondstoffen zal vrij zeldzaam zijn.

Wij betwijfelen of ze echt nauwkeurig zullen zijn bij het verdelen van de grondstoffen. Er zullen anders teveel problemen zijn met mensen die klagen dat ze precies een tegel hebben gekocht op die goudmijn die niet in kaart is gebracht op E2. In het algemeen zullen alle tegels grondstoffen opleveren maar de verhoudingen zullen verschillend zijn. We verwachten zeker dat ze veel olie in de bijvoorbeeld de Arabische regio zullen zetten maar wij verwachten ook dat je met behulp van technologie en onderzoek kan beïnvloeden hoeveel grondstoffen jouw land je oplevert.

Moet ik eigenaar zijn van het hele eigendom of is 1 tegel genoeg?

Het antwoord op de Earth 2 website luidt:

Eén tegel is nog steeds 10m x 10m, dus gebruikers kunnen erop bouwen en het kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt, zoals het genereren van grondstoffen. We zorgen ervoor dat er op lange termijn voordelen zijn voor eigenaren van kleine en grote eigendommen.

Mogen andere gebruikers de grondstoffen die ze vinden op mijn land houden?

Er is nog geen definitief antwoord gegeven. Zoals al vermeld in het artikel over geld verdienen in Earth 2 is er wel het vertrouwen dat een deel van de grondstoffen of andere spullen die mensen op jouw land vinden terug worden gegeven aan de landeigenaar. Hier wordt in meerdere developer streams en op de website van Earth 2 in de FAQ naar gehint. We weten dat land klasse een rol zal spelen.

Onze invloed

Wat nog interessant is om te vermelden is dat Wolfgang op discord actief is om zo ook een beeld te krijgen wat de spelers willen. De kans is reëel dat ze luisteren naar onze gedachten en ideeën en hier op voortbouwen. Dit betekend dat het bovenstaande een goede kans van slagen heeft.

Update – 25 Januari 2021

Een recente vraag en het antwoord laat zien dat resources nog in ontwikkeling zijn. Naar aanleiding van het koopgedrag van de community wordt er nog nagedacht hoe ze resources willen presenteren in het spel. Wel is duidelijk dat dus alle tegels resources krijgen. Echter geven ze ook aan het koopgedrag niet volledig te willen negeren (in lijn met wat wij hierboven al schreven).

Wil je ons bedanken voor het bijhouden van de site? Gebruik onze code “SLTJSIBQ6W” bij landaankopen voor 5% korting voor jou en voor ons! Zo houden wij deze site draaiende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *