Hoe populair is Earth 2? Wat cijfers…

Het is een vraag die velen bezighoudt, hoe populair is Earth 2 eigenlijk? En neemt de populariteit toe? We zochten het uit, om te beginnen door naar de statistieken van onze eigen site te kijken.

De cijfers van Earth2io.nl

Als grootste Earth 2 website in de Benelux verwachten wij een meer dan redelijke graadmeter te zijn wat betreft de populariteit van Earth 2 in Nederland en België. Hoewel het bezoek uit België nog wel erg achterblijft, zij maken momenteel slechts zo’n 5% van de bezoekers uit.

We zien in de bezoekersaantallen van onze website dat de interesse wat lijkt te stagneren:

Earth 2 statistieken
Earth2io.nl bezoekers

De pieken die je ziet worden veroorzaakt door media aandacht. Earth2io.nl is enkele keren in de media verschenen, zoals hier op Sikkom, een community voor jongeren in Groningen. De meeste bezoekers komen tot nu dan ook uit Groningen, gevolgd door Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.

Google trends

Wanneer we in de statistieken van Google duiken vallen er ook enkele zaken op. Het aantal keer dat er op ‘Earth 2’ wordt gezocht lijkt op wereldwijde schaal ook te stagneren:

Wereldwijde interesse in zoekterm ‘Earth 2’

De landen waar het meest naar Earth 2 gezocht zijn Italië, Luxemburg en Noorwegen.

De resultaten die Google toont bij de Nederlandse interesse in de zoekterm ‘Earth 2’ zijn nogal wisselend. Op 9 januari is het resultaat ‘0’, wat betekent dat er onvoldoende gegevens beschikbaar zijn. Op 11 januari is het resultaat ‘100’, de piekpopulariteit. We kunnen er weinig conclusies aan verbinden, behalve dat de interesse voor Earth 2 in Nederland nog maar magertjes is.

Nederlandse interesse in zoekterm ‘Earth 2’

Opvallend

Met vrij ruime afstand het meest gelezen artikel op onze website is “Is Earth 2 een scam?” Ook “Earth 2 geld uitbetalen naar je bankrekening, werkt het?” scoort goed. Dit geeft wel te denken…. Het vertrouwen in Earth 2 is blijkbaar nog niet erg hoog, dit zal eerst toe moeten nemen voordat de bezoekersaantallen flink door zullen stijgen.

Media aandacht

Daarnaast zien we dat aandacht in de media erg belangrijk is voor het onder de aandacht brengen van Earth 2. Het is dus van groot belang dat de media Earth 2 op zal pikken en er leuke stukjes over gaat publiceren. Jullie kunnen de media natuurlijk ook tippen! De meeste nieuwswebsites hebben een ’tip’ sectie, zoals hier op nu.nl. Je bewijst de Earth 2 community een grote dienst door hier zo veel mogelijk gebruik van te maken!

We zullen jullie regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkelingen betreffende de populariteit van Earth 2!

Wil je ons helpen dit soort artikelen te blijven schrijven?

Gebruik code SLTJSIBQ6W bij landaankopen en krijg 5% korting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *