Megasteden in Earth 2!

Na twee weken in het nieuwe jaar begint Earth 2 steeds meer vorm te krijgen. Zo vormen de communities rond Earth 2, zoals de onze, maar ook wereldwijd. Vooral rond de top-investeerders zoals E2THEBOSS en Reddit groepen als Silent Hunters Project (SHP) vormen zich grote communities van honderden tot duizenden leden. Ook wij nemen naast onze eigen Nederlandse community deel aan zulke meer internationale communities (wie zegt dat je er maar in één mag zitten?).

Een trend die momenteel gaande is, is om vanuit zulke groepen enorme megasteden te maken met als doel het metropool in de wereld te worden. Recent hebben bovengenoemde groepen bijvoorbeeld E2THEBOSS MEGACITY en AVALON gemaakt. Deze steden zijn niet alleen enorm groot maar er is ook rekening gehouden met infrastructuur. Community leden spenderen geld om wegen van landtegels te maken zodat de stad een grid-layout krijgt zoals je vaak ziet in Amerikaanse steden. Elk eigendom is omsloten door een rand waar de wegen zullen gaan lopen.

E2THEBOSS MEGACITY in Liberia

De E2THEBOSS MEGACITY, hierboven afgebeeld, ligt aan het water. Je ziet op bovenstaande foto ook erg mooi hoe er al wordt nagedacht over havengebied. Dit is het voordeel van steden die als community worden gebouwd. Mensen zijn bereid te investeren in land (of water) wat zonder hulp niet direct nuttig is. Wegen, een enkele baan landtegels, is anders een erg slechte investering. Bovenstaande havens maak je ook niet zomaar als je niet zeker weet of de tegels aan de stranden de toegang zullen toestaan.

City of AVALON

Avalon is gebouwd in Nepal. Ook hier zie je dat er gekozen is voor een plek aan het water. Het idee is dat handel cruciaal is voor wereldsteden en dus probeer je zoveel mogelijk manieren van transport toe te staan voor je stad. Over water, land en door de lucht, alles wat je verwacht van een metropool.

Een ander interessant gegeven is dat zulke steden ontstaan op plaatsen waar het goedkoop is. Dus niet op de plek van New York, Tokyo, Parijs of Amsterdam. Daar is de grond al te duur om dit soort dingen te doen. Ze ontstaan op plaatsen waar er nog klasse 1 landtegels te koop zijn voor 0,15-0,40 cent per tegel. Ook ontstaan ze vaak onder wat een “land rush” genoemd wordt. Om te voorkomen dat de wereld reageert op het kopen van zoveel tegels en in hetzelfde land gaat kopen zonder mee te werken aan de stad, wordt er tot vlak voor het bouwen van de stad niets gezegd over de locatie. Dan opeens wordt de locatie vrijgegeven op een afgesproken moment en koopt de hele community, die al geld had klaarstaan om te investeren, zo snel mogelijk alle tegels op in dat land. Om een idee te geven, in Liberia werd er in een aantal uur van 17.000 tegels door de klasse 1 limiet gekocht van 100.000 tegels. Normaal duurt dit proces vaak enkele dagen. Al die tegels belandden in E2THEBOSS MEGACITY.

E2THEBOSS MEGACITY land rush was (is) duidelijk te zien in de statistieken.

Vond je dit artikel interessant en wil je ons helpen om zulke content te blijven schrijven? Gebruik onze code bij je land aankopen voor 5% korting voor jou, en voor ons!

Referral code: “SLTJSIBQ6W”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *