Ontwikkeling van landenprijzen in relatie tot landtegelverkoop

De vaste Earth 2 ‘spelers’ zal het niet zijn ontgaan, de landprijzen stijgen maar door. De landstegels die allemaal een stukje land voorstellen van 10×10 meter, kostten ooit, bij de start van Earth 2 in november 2020, 0,10$ per stuk. Momenteel kosten by far de duurste nieuwe landtegels ruim $42, dit is uiteraard in de USA. Andere dure landen zijn Italië ($12), en UK ($10). In Nederland kosten tegels momenteel net iets meer van $4 dollar.

Maar hoe doen andere landen het? En wat kunnen we verwachten? Eerst maar eens een mooi grafiekje:

bron: Earth2Earnings

Wat opvalt is dat de prijs van landtegels per land snel toeneemt naarmate er meer tegels in dat land worden verkocht, onafhankelijk van de grootte van het land. En ieder land heeft er wel mee te maken ook, wat het vrij voorspelbaar maakt. Schaarste van de tegels per land is het niet, want er zijn tegels genoeg. Waardoor komt het dan wel?

Land class / klasse

We hebben het eerder al eens gehad over land klasse. De 1e 100.000 verkochte tegels krijgen klasse 1, 100.000 tot ca. 250.000 klasse 2 etc. Hoe hoger de klasse, hoe meer belastinginkomsten. Daarnaast biedt het nog andere voordelen waar je in de toekomst meer geld kunt verdienen. Dit creëert een onvervalste FOMO (fear of missing out), waarbij iedereen spontaan klasse 1 tegels wil hebben. En later klasse 2, etc. Dan is de locatie van ondergeschikt belang (al is in een megacity mooi meegenomen) maar is de landsklasse doorslaggevend.

Hier zie je dit mooi terug:

bron: earth2stats.net

De meest tegels zijn de afgelopen 24 uur verkocht in onbekende of op het eerste gezicht oninteressante landen. Maar de reden hiervan is dat men op het nippertje nog klasse 1 tegels wil kopen. Hetzelfde gebeurt nu in andere landen ook met klasse 2. Dit drijft de prijs enorm op, en zorgt het parabolische beeld wat je in de grafiek ziet.

Verwachting

Het is de verwachting dat dit nog wel even door kan gaan. Hoewel klasse 1 tegels nagenoeg zijn uitverkocht, zijn er nog genoeg klasse 2, 3 en 4 te koop. Naar verwachting zal de prijs pas afnemen wanneer er minder nieuwe tegels verkocht worden en/of er steeds meer klasse 4 tegels komen. Klasse 4 is de laagste klasse, daar zal geen run op ontstaan.

Nieuwe landwaarde vs marktwaarde

Wanneer je de prijzen van nieuw land te hoog vindt, kun je ook in de market place kijken of je een goedkoper stukje kunt aanschaffen. Hou er echter rekening mee dat de prijzen in deze marktplaats flink kunnen variëren, afhankelijk van o.a. landklasse en lokatie!

Wil je ons bedanken voor het bijhouden van het laatste nieuws? Gebruik onze code “SLTJSIBQ6W” bij landaankopen voor 5% korting voor jou en voor ons! Zo houden wij deze site draaiende!

4 gedachten over “Ontwikkeling van landenprijzen in relatie tot landtegelverkoop

 • januari 22, 2021 om 11:49 am
  Permalink

  Hoi,

  Als aanvulling: volgens mij is klasse 5 de laagste klasse. Klasse 4 is de laagste klasse waarbij nog wel (lage) inkomsten binnen komen van de landtegels.

  Beantwoorden
  • januari 22, 2021 om 2:39 pm
   Permalink

   Beste Jasper,
   Wij probeerden dit ook uit te zoeken laatste dagen. Vooralsnog lijkt het alsof je klasse 1-4 hebt en 5 is “de rest”. Voor inkomstenbelasting (Land Income Tax / LIT) lijken de meeste kanalen toch aan te geven dat je vanaf LC4 geen belastingen meer ontvangt. Of dit voor resources en andere inkomsten anders is konden wij niet vinden. Mocht je informatie hebben dan horen wij het graag!

   Beantwoorden
 • januari 22, 2021 om 5:26 pm
  Permalink

  Dank voor de snelle reactie….LC4 ontvangt inderdaad ook geen belastingen meer, dat was mijn fout. Echter LC5 is wel de laagste klasse en niet LC4.

  Beantwoorden
  • januari 23, 2021 om 9:41 am
   Permalink

   Hoi!

   Je krijgt landinkomsten toch elke dag?

   Hebben jullie wel iets ontvangen gisteren?
   (vrijdag 22 januari 2021)

   Is er misschien iets misgegaan met uitbetaling van landinkomsten door server update can Earth2 gisteravond tussen 19:50 en 20:50 uur? Ik heb veel tegels, ook van klasse 1, maar gisteren / vannacht niks ontvangen aan landinkomstenbelasting. Jullie wel?

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *