Statistieken over Earth 2 om je voordeel mee te doen

Door de snelle groei van Earth 2 zijn er ook een hoop hulpmiddelen om Earth 2 gemaakt om spelers te helpen de beste keuzes te maken in het spel. Een van die hulpmiddelen zijn statistieken omtrent Earth 2. Welk land verkocht de meeste tegels afgelopen 24 uur of afgelopen uur. Hoeveel geld is er geïnvesteerd afgelopen dagen? Wat is de prijs per tegel van een land, de marktwaarde, enzovoort. Ook kun je statistieken opvragen van je profiel. Bijvoorbeeld waar je eigendommen liggen, welke verhouding class1/2/3 eigendommen je hebt en hoe je net worth groeit over tijd.

Onze favoriete site voor statistieken is Earth2Stats.xyz. In de rest van dit artikel bekijken wij een aantal van de statistieken die deze site aanbied en wat je er mee kan.

De wereldkaart

Als je naar Earth2Stats.xyz gaat land je op de pagina met verschillende statistieken. Het eerste wat je ziet is de wereldkaart die gekleurd is van rood tot groen. Hoe groener een land hoe meer de waarde van dat land gestegen is (hoe hoger de tegel waarde in dat land). Je kan met je muis over de kaart bewegen om te zien hoeveel procent de waarde gestegen is sinds het begin van het spel. Het land wat je selecteert kleurt tijdelijk grijs, dit is waarom United States hier onder niet heel erg groen is. Je kan op de kaart inzoomen en uitzoomen door je muiswiel te gebruiken.

De wereldkaart op Earth2Stats.xyz geeft een overzicht van welke landen het meeste in waarde gestegen zijn.

Deze kaart is handig om snel een beeld te krijgen waar de populaire landen liggen. Deze informatie kan je gebruiken om in die landen naar koopjes te zoeken in de hoofdsteden op de marktplaats bijvoorbeeld. Nieuwe tegels zouden wij er niet zo snel kopen omdat de landklasse vaak al 3 of hoger is en de tegelprijs vrij hoog. Je kan de kaart natuurlijk ook gebruiken om juist de landen met lage tegelprijzen te vinden zodat je daar juist nieuwe tegels kan gaan kopen.

Voor ons zijn nog een paar verbeteringen door te voeren voor deze kaart om hem nog nuttiger te maken. Het kleurenschema loopt erg snel naar groen zodat er nu al een hoop landen met dezelfde groene kleur zijn. Dit zou beter kunnen. Ook zou het handig zijn als je kon wisselen tussen prijsstijging vanaf het begin en prijsstijging in de laatste 24 uur. Soms is dat laatste belangrijker als je nieuwe aankopen wilt doen, gelukkig is er op de site een andere manier om deze informatie te krijgen.

Aantal verkochte tegels

De volgende nuttige statistiek zijn de gegevens over welke landen de meestel tegels verkochten de afgelopen 24 uur, uur en 15 minuten. Hier zie je in een oogopslag waar de meeste spelers momenteel kopen. Vooral in het begin van het spel zag je hier waar de “land rushes” waren. Welke stukken land iedereen op dat moment op dook.

Top tiles sold laat zien welke in welke landen de meeste tegels werden gekocht de afgelopen periode.

Hoe meer er verkocht wordt hoe sneller de tegelprijs van een land stijgt. Het is dan ook slim om je aankopen te doen voordat de rest van de wereld dat doet. Door naar deze statistieken te kijken kan je snel tegels kopen in een land dat hard gaat stijgen. Je moet dan natuurlijk wel de statistieken van de laatste 15 minuten, of van het laatste uur goed in de gaten houden. Zodra hij bovenaan staat in de laatste 24 uur ben je meestal al te laat..

Een tweede manier om deze statistieken te gebruiken is om te kijken hoe actief spelers wereldwijd zijn. Je ziet in bovenstaande afbeelding dat er maar enkele duizenden tegels worden verkocht in de toplanden. Dit is compleet anders dan begin januari toen er in 24 uur vaak 100.000 tegels werden verkocht in de toplanden. Dit waren de “land rushes” om zo snel mogelijk class1 op te kopen om zo maximaal te profiteren van de golf kopers die erna kwam, dit gaf de class1 eigenaren immers maximale LIT.

Geld geïnvesteerd in Earth 2

Het volgende wat je kan bekijken op Earth2Stats.xyz is hoeveel geld er de afgelopen periode is geïnvesteerd in Earth 2. Een kleine notitie is dat dit een benadering is. Earth 2 geeft deze niet direct vrij maar door te kijken naar de verkopen per land en de tegelprijs per land kan er een schatting worden gemaakt.

Money inserted laat zien hoeveel geld er in Earth 2 werd uitgegeven in de afgelopen periode.

Deze statistiek is nuttig om een gevoel van de populariteit van het spel te krijgen. Hoe meer geld er in Earth 2 wordt gestoken hoe populairder het spel en hoe groter de kans dat je jouw investering (vele malen) terugverdient.

Wat ons betreft zou het leuk zijn om nog een extra statistiek te zien die aangeeft hoeveel geld er in totaal de afgelopen 24 uur, het laatste uur en de laatste 15 minuten in Earth 2 is gestoken. Dus niet per land maar alle landen opgeteld.

Statistieken per land

Tot slot krijg je nog de statistieken per land. Hier kan je zoeken op het land waar je meer gegevens over wilt krijgen. In het overzicht zie je al snel hoeveel tegels er verkocht zijn voor dat land, wat de prijs per tegel nu is, welke landklasse nieuwe tegels krijgen, wat de marktwaarde is van een tegel in het land en hoeveel de prijs gestegen is sinds het begin van het spel.

Selecteer een land voor gedetailleerde statistieken.

Je kan een land ook selecteren voor meer gegevens over dat land. Bovenaan staan wat algemene gegevens over het land zoals hoeveel inwoners het heeft, hoe groot het is en hoeveel er al van verkocht is. Ook zie je wat de hoofdstad van het land is.

Je kan de informatie over het aantal inwoners gebruiken om in te schatten hoeveel “foot traffic” er in dat land zal zijn. Hoe meer inwoners, hoe meer mensen er uiteindelijk zullen spelen en door gebieden in dat land zullen komen. Dit is belangrijk voor jouw inkomsten. Natuurlijk moet je het aantal inwoners wel afzetten tegen hoe groot een land is en hoeveel er al verkocht is (is het populair onder de spelers?). Het zou handig zijn als Earth2Stats.xyz nog een extra regeltje zou toevoegen die het aantal inwoners per vierkante meters zou laten zien. Hoef je zelf niet meer te rekenen..

Als je een land selecteert krijg je de details voor dat land.

De grafiek onderaan heeft twee opties. Standaard zie je de marktwaarde over de laatste 24 uur. Wat ons betreft mag hij standaard op de laatste week staan dat geeft meer informatie in hetzelfde overzicht. Je hebt dan nog steeds genoeg details.

Je kan deze informatie goed gebruiken om pumps te detecteren. Je ziet in een oogopslag of er momenteel een piek in de marktprijs is die ervoor zorgt dat jouw net worth piekt of die ervoor zorgt dat het lijkt of je enorme kortingen krijgt op de marktplaats. Een andere manier om deze gegevens te gebruiken is om snel en idee te krijgen hoe populair dit land is op de marktplaats. Dit kan handig zijn om snel wat geld te verdienen door wat verkopen te doen van eigendommen in deze landen. Eventueel kan je zelfs snel wat aankopen en weer verkopen in landen waar je ziet dat er veel boven de marktprijs wordt verkocht..

De grafiek kan worden omgezet om het aantal verkochte tegels te laten zien. Wat ons betreft zien wij liever beide grafieken direct zichtbaar naast elkaar. Dan hoef je minder te klikken om in een oogopslag alle informatie te krijgen. Een laatste grafiek die mooi zou zijn om erbij te hebben is die van de (nieuwe) tegel prijs over de tijd.

Laatste woorden

Earth2Stats.xyz is zeker een nuttige site om snel wat extra inzicht te geven voordat je iets koopt of verhandeld. Wij zullen onze wenslijst doorgeven aan de maker van de site en hopelijk kunnen we dan later dit artikel updaten met de extra features!

Wil je ons bedanken voor het bijhouden van de site? Gebruik onze code “SLTJSIBQ6W” bij landaankopen voor 5% korting voor jou en voor ons! Zo houden wij deze site draaiende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *