Two-factor authentication (2FA) beschikbaar voor Earth 2

In een tijd waarin bijna alles online gaat, is veiligheid belangrijker dan ooit. Je ziet dit ook terug bij banken, (crypto) beurzen en bijvoorbeeld je Digid, bij alles wat belangrijk is of waar geld mee gemoeid is ligt veel nadruk op beveiliging. Dit was bij Earth 2 echter tot op heden niet het geval. Waarschijnlijk heeft het team niet gedacht dat er in korte tijd zó veel geld (ca. 100 miljoen dollar) in zou stromen.

Nadat mensen spontaan grote bedragen begonnen te investeren, kwam al snel de vraag naar betere beveiliging. Tot op heden was een inlognaam en wachtwoord namelijk voldoende om toegang te krijgen tot een account. Dit is zeer ongebruikelijk en onveilig, en gelukkig had het daarom ook hoge prioriteit bij de developers. En vandaag is het eigenlijk zo ver, 2FA is een feit.

Hoe werkt two-factor authentication (2FA)

Bij 2FA is er nog een extra beveiligingslaag voordat je kunt inloggen. Vroeger bij de ING bank had je de bijvoorbeeld de zgn. TAN-codes. Tegenwoordig ontvang je meestal een code per SMS die je dan in moet voeren. Of je moet een code genereren in een app op je telefoon. Die laatste variant past Earth 2 toe. We zullen hieronder uitleggen hoe het werkt:

1: Installeer de app Authy of Google Authenticator op je telefoon.

2: Ga naar je Earth 2 account – settings

3: Ga naar ‘open 2fa prefences’ (ze bedoelen waarschijnlijk ‘preferences’…):

4: Klik op ‘Enable Two-Factor Authentication’:

5: Klik op ‘Next’:

6: Je krijgt onderstaande scherm te zien:

Open één van de reeds geïnstalleerde apps op je telefoon (Google Authenticator of Authy). Open de ‘add account’ functie, en scan de QR code op je scherm. De app zal een code tonen welke je in moet voeren in het Token venster. Klik op ‘Next’

7: 2FA is nu ingesteld!
Bij het inloggen zal worden gevraagd om een 2FA code. Open Google Authenticator of Authy op je telefoon, en klik op het Earth 2 logo. Je ziet nu een code verschijnen die iedere 30 seconden veranderd. Voer deze code in om in te loggen in Earth 2.

8: Backup tokens
Je kunt backup tokens bewaren. Hiermee kun je toegang tot je account krijgen wanneer je geen toegang meer hebt tot je 2FA app. Bijvoorbeeld wanneer je je telefoon verliest Ook heb je hier de mogelijkheid om 2FA weer uit te schakelen.

Wil je ons bedanken voor het bijhouden van het laatste nieuws? Gebruik onze code “SLTJSIBQ6W” bij landaankopen voor 5% korting voor jou en voor ons! Zo houden wij deze site draaiende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *