Update: Paypal weg, MapBox, Essence, Teleporteren, Dubai en Video

Vanacht werd er een grote aankondiging gedaan. Het startte allemaal zo rond 23:00 onze tijd toen opeens de mogelijkheid om met Paypal te betalen van de site verdween. Direct explodeerde de officiële discord van Earth 2 met vragen. Op dat moment was de enige hint dat er een aankondiging zou komen een bericht van Shane van 1 woord: “Soon”. Omdat er geen nieuwe informatie kwam en de chat compleet overstroomde kreeg Shane al snel de bijnaam “SHOON” toebedeeld.

De cryptische mededeling van Shane voor de echte announcement om 0:00.

Rond middernacht was daar dan toch de officiële mededeling van het Earth 2 team. Het bericht bestond uit 5 delen.

Het eerste deel was wat algemene introductie dat het team ontzettend hard werkt en gesprekken met zogenaamde venture capitalists, dit zijn investeerders die financiering verstrekken aan startende bedrijven en kleine bedrijven waarvan wordt aangenomen dat ze op lange termijn groeipotentieel hebben. Ook geven ze aan hard gewerkt te hebben aan versneld invoeren van fase 2, verwerken van opnames, beheer van gebruikersaccounts, het uitbreiden van het team en doorgaan met het bouwen en plannen van de game.

Samenwerking met Mapbox en Essence

Het tweede deel van het bericht gaat over een samenwerking met MapBox en over Essence. Mapbox werkt al met enkele van de grootste apps ter wereld, zoals Snap, Facebook, Strava en Tableau. Het Earth 2 team werkt al samen om MapBox uit te breiden met nieuwe functies en te verbeteren om zo de kaartervaring van Earth 2 naar een heel nieuw niveau te tillen. Veel meer wordt er nu nog niet gezegd behalve dat er binnenkort meer informatie volgt over deze samenwerking.

De introductie van Essence zal mid februari gebeuren als er geen grote problemen tussen komen. Elk eigendom zal in de loop van de tijd Essence creëren en met E$ tegoed kan je Essence-boosts kopen voor je eigendommen. Dat laatste viel overigens niet heel goed in de community omdat het hint op “pay2win”. Wolfgang werd onder vuur genomen in de discord maar verzekerde Wolfgang iedereen ervan dat het niet Pay2Win zou worden. Mensen bleven hem echter bestoken met vragen en op een gegeven moment werden zijn reacties wat grimmiger. Het zit hem blijkbaar hoog dus we hopen dat dit betekend dat hij er goed over nagedacht heeft!

Wolfgang in reactie op de essence boosts die je kan kopen met E$.

Teleporteren

Het derde deel van het bericht gaat over teleportatie. Met teleporters kunnen spelers jouw eigendommen lokaliseren en bezoeken via een unieke naam die je voor elk eigendom kunt registreren. Hierdoor wordt het voor mensen een stuk gemakkelijker om jouw eigendommen te vinden. Als je een goede naam aan jouw eigendom geeft, zal het eigendom opvallen en geen twee eigendommen zullen dezelfde teleportatienamen hebben. Elke eigenschap wordt uitgerust met zijn eigen standaardteleporter die de eigendomsakte kan gebruiken als een coördinaat waar andere gebruikers naartoe kunnen teleporteren. De teleporter op je eigendom kan je upgraden door Essence te gebruiken, hiermee kan je een unieke naam registreren zo lang deze beschikbaar is.

Grotere eigendommen krijgen de mogelijkheid om hun teleporters te upgraden en op hun beurt kortere namen te registreren, gezien de grotere aanwezigheid die ze in Earth 2 hebben. Teleportatie begint heel vroeg in fase 2 en wordt aanvankelijk ondersteund via een webinterface. Earth 2 heeft een domeinnaam van 2 tekens verworven (e.2?) die zal fungeren als een gateway om rechtstreeks naar deze eigendommen op Earth 2 te teleporteren. In wezen kunnen eigendommen worden beschouwd als futuristische webportals, op dezelfde manier waarop webpagina’s populair werden in de late jaren 90 en begin 00, en zal de manier zijn om snel te navigeren en dingen te vinden op aarde 2.

Dubai en aangepaste betaalmogelijkheden

Het vierde deel van het bericht gaat over dubai en Earth 2 betaalmogelijkheden. Dubai komt er aan maar er zal zeker een countdown van meer dan 24 uur zijn voordat je kan kopen in Dubai zodat iedereen genoeg tijd heeft krediet op zijn account te laden. Ze zullen ook proberen een tijd te kiezen die voor iedere tijdzone haalbaar is.

De betalingsmogelijkheden zijn aangepast. Paypal is weggehaald en in de plaats daarvan zijn Visa, Mastercard en TransferWise er voor teruggekomen. In de toekomst zullen ze hier meer betaalmogelijkheden aan toevoegen. De exacte reden waarom Paypal is weggehaald wordt niet verteld. Misschien kregen ze te veel last van Paypal zijn sterke “dispute” opties die het erg makkelijk maken geld terug te claimen en zo Earth 2 te scammen. Misschien was het vanwege de kosten die paypal met zich mee brengt. Het blijft gissen. De verandering werd niet door iedereen met enthousiasme ontvangen. Veel mensen hebben geen creditcard en moeten nu moeite doen om saldo op hun account te zetten. Met de aankondiging van Dubai zijn velen bang dat ze daardoor de boot gaan missen.

Video en adverteren op Earth 2

Deel 5 van het bericht gaat over de video. We zouden nu graag zeggen dat de video er is en dat je die snel moet gaan kijken. Het blijkt echter wederom een aankondiging van een aankondiging van de video. Natuurlijk met de nodige disclaimers dat ze hard werken en hij super vet wordt maar we willen hem nu wel eens zien. Dit maal wel een sneak peak naar het terrein van Earth2, deze zie je in de afbeelding boven dit artikel.

De video blijft helaas nog steeds een mythe..

Als laatste is er dan nog een aankondiging dat ze gaan experimenteren met adverteren in Earth 2. Dit zal ook al voordeel brengen voor de spelers. Veel meer wordt er nog niet over vrijgegeven.

Het bericht sluit af met wat opmerkingen over dat er veel mogelijk wordt in fase 2 en dat het spel geweldig wordt.

Wil je ons bedanken voor het bijhouden van het laatste nieuws? Gebruik onze code “SLTJSIBQ6W” bij landaankopen voor 5% korting voor jou en voor ons! Zo houden wij deze site draaiende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *