Waarom kun je niet in Dubai kopen?

Eén van de meest gestelde vragen over Earth 2 is ongetwijfeld: “waarom mogen we niet in Dubai kopen?” Wij zien de vraag ook regelmatig op ons Discord kanaal voorbij komen . Er is dus blijkbaar veel vraag naar kopen in Dubai!

Burj Khalifa in Dubai

En dat is ook niet zo gek. Dubai spreekt tot de verbeelding met onder andere de palmeilanden, het hoogste gebouw ter wereld de Burj Khalifa en de supergrote en luxe Dubai Mall. Een stukje virtueel bezit van dit bijzondere land zou niet misstaan in ieders virtuele vastgoedportefeuille.

Religieuze en culturele redenen

Maar waarom mag je er dan niet kopen? De ontwikkelaars van Earth 2 hebben hier ondertussen wel wat duidelijkheid over geschept, zij zeggen het om ‘religieuze en culturele redenen’ gaat. Nu is het wel duidelijk dat Dubai wel vaker games heeft gebanned omdat er zaken in voorkwamen die niet toegestaan zijn volgens de beleidsbepalers in Dubai. Wat deze redenen zijn kan echter zeer uiteenlopend zijn. Stel dat straks, zoals wordt gespeculeerd, alle bebouwing verdwijnt, verdwijnt er ook een groot stuk van de charme van Dubai. Om te voorkomen dat Earth 2 in de toekomst gebanned wordt in Dubai, dient dit dus allemaal van tevoren besproken te worden.

Palm Jumeirah in Dubai, nog volledig te koop

Niet alleen Dubai niet te koop

Hoewel Dubai het meest tot de verbeelding spreekt, zijn er nog meer landen waar je geen landtegels kunt kopen. Zo kun je je geld ook nog niet investeren in landtegels in Saudi-Arabië, Iran, Irak en Israël. De redenen hiervoor zijn ongetwijfeld dezelfde als bij Dubai. Mochten jullie nog landen/gebieden weten die niet beschikbaar zijn? Deel het met ons!

Toch is er al land verkocht in Dubai…

Ja, de hele vroege early adopters hebben inderdaad kort land kunnen kopen in Dubai. De ontwikkelaars hadden er geen rekening mee gehouden dat het zo hard zou gaan met de interesse, dus hadden hier in eerste instantie geen rekening mee gehouden. Helaas voor ons was iemand zo slim om op 4 november al de Burj Khalifa te kopen, 1131 landtegels voor $ 113,10 dollar…

Wanneer wij erachter komen iets wijzigt in de beschikbare landen om tegels te kopen zullen we dat op deze pagina aanvullen. Mochten jullie informatie hebben, laat het ons gerust weten!

Heeft dit artikel je geholpen? Help ons om deze site actueel te houden en gebruik onze code “SLTJSIBQ6W” om 5% korting voor jou en voor ons te krijgen bij je volgende aankoop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *