Wat zijn (land)tegels

Virtuele landtegels zijn wat we momenteel allemaal kopen en verkopen (en waar we belachelijk enthousiast over worden). Het zijn tegels van 10m² die de hele wereld beslaan en die te koop zijn voor verschillende prijzen van land tot land. Tegels fluctueren in prijs, bijvoorbeeld door land klasse. Hoe meer mensen in een gebied tegels kopen hoe hoger de prijs per tegel wordt. Zo is op moment van schrijven, 3 januari 2021, de prijs in de US in populaire gebieden al 25171% gestegen van $0.10 naar meer dan $25 per 10m2!

Een overzicht van hardste stijgers in prijs per 10m2.

Je kan landtegels kopen over heel de wereld. Als je landtegels wilt kopen merk je snel dat populaire plaatsen al gekocht zijn. Zo is het vaticaan, de burj khalifa en het huis van Brad Pitt al gekocht. Maar ook Hong Kong harbour, New York, Hawai en alle wereldwonderen werden direct gekocht. Zelfs Nederland gaat al hard, Amsterdam is nagenoeg verkocht, Utrecht centrum loopt vol en alle voetbalstadia zijn weg..

Landtegels kun je zien op de kaart onder “Buy Land”. Je kan ze selecteren om ze te kopen.

De ontwikkelaars hebben gezegd dat Earth2 zal beginnen in een lege staat, alles wat door mensen is gemaakt wordt van de wereld verwijdert. Hieruit kunnen we 2 belangrijke stukjes informatie halen:

  • Het kopen van een gebouw betekent niet dat u de eigenaar bent van dat gebouw, omdat het niet bestaat in Earth2, maar als het gebouw veel bezoekers trekt, kan dit nuttig zijn vanwege het aantal mensen dat dat gebied in Earth2 waarschijnlijk zal bezoeken.
  • Natuurlijke hulpbronnen zoals hout uit bossen en goud uit mijnen kunnen een goede plek zijn om te investeren. Als het doel van het spel is om een frisse start te maken en te bouwen wat we maar willen, dan is het een goede aanname dat natuurlijke hulpbronnen nodig zijn om dit spel te laten functioneren. De verwachting is dat bossen, mijnen en gelijksoortige gebieden grondstoffen zullen opleveren.

Wat kan ik met aangekochte landtegels?

Aangekocht land:

  • Kun je verkopen
  • Krijg je inkomstenbelasting over
  • Krijg je grondstoffen voor (nog niet beschikbaar)
  • Wanneer gebruikers buit, schatten of grondstoffen vinden op land dat je bezit, krijg je automatisch een deel van het eigendom, afhankelijk van het type land dat je bezit. (Nog niet beschikbaar)
  • Wanneer advertenties worden weergegeven op grond die u bezit, krijgt u een deel van de inkomsten die uit die advertenties worden gegenereerd, afhankelijk van die klasse van grond die u bezit. (Nog niet beschikbaar)
  • Wanneer gebruikers bouwen op land dat u bezit, ontvangt u een deel van de waarde van die digitale activa. Dus als een gebruiker een huis, winkelcentrum enzovoort wil bouwen op grond die u bezit, wordt een deel van de waarde van de activa die zijn gebruikt om te bouwen aan u gegeven in dollarwaarde en bijgeschreven op uw rekening. (Nog niet beschikbaar)