Welk land moet ik nu kopen?

Als je net instapt in de hele hype rond Earth 2 kan het overweldigend zijn. Er is een virtuele wereld die gelijk is aan de onze en de hele wereld probeert momenteel massaal tegels te kopen in die wereld. Jij besluit dat een er best een klein bedrag is dat je kan missen en overweegt een investering in Earth 2. Je hebt je account aangemaakt en heb nu de kaart voor je. En dan..? Wat moet je nu gaan kopen? Er is zo veel en overal lees je wat anders. Hier zetten wij een aantal opties uiteen.

Meerdere tactieken

Verschillende groepen houden er verschillende strategieën op na. Dit zie je zelfs bij de grote spelers in Earth 2. Grofweg zijn er vijf strategieën:

 1. Investering in goedkope grond om later te verkopen
 2. Investeren in Klasse 1 grond om later de maximale belastingen te ontvangen
 3. Investeren in grond op populaire locaties om later zoveel mogelijk bezoekers over je land te krijgen
 4. Investeren in grond van bedrijven om later advertentie-inkomsten te werven
 5. Investeren in grond om resources te verkrijgen die nodig zijn om het spel te kunnen spelen

Over het algemeen kan er op dit moment nog niet gezegd worden wat de beste methode is. De meeste mensen spreiden dan ook hun risico’s door van alles wat te doen. Heb je een kleiner budget? Lees dan de rest van dit artikel en besluit wat voor jou het beste is.

Investeren in grond om later te verkopen

De eerste strategie is een simpele. Koop zoveel mogelijk grond voor een zo laag mogelijke prijs op populaire locaties. Niet om op te spelen maar om te verkopen wanneer de winst op deze grond jouw aanstaat. Denk aan de US op dit moment. Kocht je daar in New York voor 10 cent per tegel grond in het begin kan je die nu verkopen voor 30 dollar per tegel. Er zijn grote groepen mensen die nu die winst al pakken en niet geinteresseerd zijn om het spel te gaan spelen of voordeel te behalen uit inkomsten over hun land in de toekomst. Zij zoeken ook niet persee naar klasse 1 grond maar naar alle grond die momenteel goedkoper is dan wat zij verwachten dat die zal kosten in de toekomst.

Investeren in Klasse 1 grond

Een tweede strategie is om nu een groot aantal goedkope tegels van Klasse 1 land te kopen om hierop zoveel mogelijk inkomstenbelasting te verdienen de komende periode. Deze tactiek werkt echter niet voor altijd. Ten eerste raken de tegels op en ten tweede heeft inkomstenbelasting zo zijn beperkingen.

In Earth 2 krijg je inkomstenbelasting over de grond die van jou is. Een percentage van alle tegelverkopen in een land wordt teruggegeven aan een speler, afhankelijk van het aantal tegels dat hij in dat land bezit. Shane (een van de makers) verklaarde dat inkomstenbelasting een stimulans is voor vroege landkopers en er niet eeuwig zal zijn, dus verwacht niet dat Klasse I grond inkomstenbelasting je zakken zal vullen tot de dag dat je sterft.

Wolfgang liet doorschemeren dat inkomstenbelasting doorgaat totdat alle tegels in het land zijn verkocht. Dat wil zeggen dat Monaco of Gibraltar mogelijk eerder een einde zien aan de belastingen, waar internationale gebieden belasting zouden kunnen zien totdat deze wordt uitgeschakeld, per Shanes commentaar. Zoals ook in ons artikel over inkomstenbelasting te lezen gelden de volgende categorien:

 • Klasse 1 = 0-100k landtegels verkocht = 0.1% inkomstenbelasting
 • Klasse 2 = 100k-300k landtegels verkocht = 0.0375% inkomstenbelasting
 • Klasse 3 = 300-500k landtegels verkocht = 0.005% inkomstenbelasting
 • Klasse 4 = 500k+ landtegels verkocht = 0% inkomstenbelasting

Je ontvangt geen inkomstenbelasting op kleine eigendommen totdat de waarde voor het onroerend goed $0,01 bereikt, dus als je slechts een paar tegels bezit, verwacht dan niet dagelijks geld te ontvangen. Lees meer in ons artikel over inkomstenbelasting.

Is het dan eigenlijk helemaal niet slim om voor Klasse 1 land en inkomstenbelasting te gaan als het misschien al snel zal stoppen? Niet helemaal, naast dat je voorlopig inkomstenbelasting krijgt je op land dat van jou is krijg je ook:

 • Een deel van alle gevonden resources. Afhankelijk van je land klasse krijg je een groter of kleiner deel van wat er op jouw land gevonden wordt.
 • Inkomsten uit advertenties. Wanneer iemand adverteert op jouw grond krijg je een deel van de omzet. Dit deel is ook weer afhankelijk van je land klasse.
 • Wanneer anderen op jouw land bouwen ontvang jij een deel van de kosten terug als dollars op je account. Dit deel is wederom afhankelijk van je land klasse.

Investeren in grond op populaire locaties

Een derde strategie die grote groepen toepassen is om populaire locaties nu al te kopen, zelfs als deze al flink aan de prijs zijn. De eiffeltoren, vrijheidsbeeld, jeruzalem, vaticaan, manhattan, times square, noem het maar op. Het idee is dat hoewel de gebouwen straks zullen verdwijnen de locaties nog steeds immens populair zullen blijven. Hierdoor zullen er altijd grote groepen spelers op die plekken zijn waardoor de inkomsten ook hoger zullen zijn dan bijvoorbeeld klasse 1 land op een minder gunstige locatie.

Deze strategie is wel een gok dat de virtuele wereld altijd verbonden zal blijven aan de echte wereld. Echter heeft recent het Dev team achter Earth 2 wel in hun stream bevestigd dat er altijd een link zal zijn met de echte wereld. Hoe? Dat is nog niet bekend gemaakt. Zij gaven dus aan dat als je de eigenaar van het vrijheidsbeeld bent je daar wel degelijk extra voordeel uit zult behalen in de toekomst. Dit is voor velen voldoende reden om voor relatief hoge prijzen (op dit moment) populaire gebieden te kopen of zelfs al over te kopen van anderen die deze tactiek voeren.

Investeren in grond van bedrijven

Deze strategie is gerelateerd aan de vorige. Mensen kopen grote multinationals en universiteiten op in de verwachting dat deze later geïnteresseerd zijn om daar te adverteren of om hun gebieden terug te kopen. Enkele 10.000-en dollars kan goedkoop zijn voor een bedrijf al Google maar een mooie exit-strategie zijn voor jou.

Investeren in land die resources bieden

De laatste strategie is om te investeren in land dat bepaalde middelen bied. Denk aan goudmijnen, bos, water, enzovoort. Wederom heeft het dev team bevestigd dat deze nodig zijn om te bouwen en dus het spel te spelen. Er zal handel in zijn en mensen zullen het nodig hebben. Het dev team heeft bevestigd dat middelen deels overeenkomen met de grond waar je ze vandaag in vindt. Deels zal het mogelijk zijn dit te beïnvloeden maar als je een goudmijn hebt zal je strategisch voordeel hebben. Wat je nu ziet is dat mijnen al ver boven de prijs van het land verkocht worden op de marktplaats van Earth 2.

Conclusie

Zoals je kan lezen is er geen beste manier om te spelen in Earth 2. Het beste is om je kansen te spreiden want er is nog veel onbekend op dit moment. Heb je een kleiner budget? Het investeren in land die je op korte termijn weer kan verkopen lijkt dan het veiligst. Daarmee hoef je niet meerdere maanden te wachten tot de inkomsten uit je land optellen tot je investering. Natuurlijk is daarmee de grootte van je winst waarschijnlijk ook minder.

Vond je dit artikel interessant en wil je ons helpen om zulke content te blijven schrijven? Gebruik onze code bij je land aankopen voor 5% korting voor jou, en voor ons!

Referral code: “SLTJSIBQ6W”

2 gedachten over “Welk land moet ik nu kopen?

 • januari 11, 2021 om 11:14 am
  Permalink

  Hoe weet ik wanneer een land vrij gegeven word voor verkoop.

  Beantwoorden
  • januari 11, 2021 om 9:12 pm
   Permalink

   Beste F Avci,

   Momenteel zijn de meeste landen voor de vrije verkoop. Een aantal zijn momenteel niet vrij voor de verkoop on religieuze en culturele redenen. Een goed voorbeeld is Dubai. Wij zullen hier z.s.m. een artikel over schrijven. Wanneer deze landen vrijgegeven worden zullen de devs vooraf een signaal geven op de website, hun facebook, of in hun discord kanaal.

   Ik hoop dat dit helpt!

   Bastijn

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *